شنیدن دو گوشی !!
وجود ۲ گوش سالم؛ زمینه ساز درک کامل شنوایی از لحاظ بلندی، جهت صدا و تفکیک صداها است و به دلایل زیر وجود ۲ گوش سالم برای انسان لازم است:
 

۱-    الهام از طبیعت و خلقت موجودات
نه تنها انسان بلکه همه جانوران دارای ۲ گوش هستند. درخلقت انسان شنوایی بصورت استریو و طوری طراحی شده است که اطلاعات رسیده به هر گوش طی مسیر انتقال تا مغز چندین بار در ساقه مغز با هم تلفیق می شوند و یک ادراک واحد از صدای دو طرف ایجاد می شود.

خوب است بدانیم که علاوه بر حس شنوایی حواس دیگری هم در انسان هستند که نیازمند دریافت اطلاعات طرفینی و تلفیق آنها با هم می باشند.

حس تعادل که نیاز به دریافت اطلاعات از پایانه های عصبی حس عمقی در هر دو کف پا، هر دو دهلیز گوش داخلی و هر دو چشم است و حس بینائی که نیاز به دریافت اطلاعات از هر دو چشم است و با تلفیق اطلاعات و هم پوشانی تصاویر دو طرف بینایی کامل می‌شود و مانند گوش عمل می‌کند.

در مورد حس شنوایی هم اگر مغز سیگنال صوتی را فقط از یک گوش دریافت کند درک گفتار کامل نخواهد بود.

 

۲-    درک و تمیز صدا در محیط های پر سر و صدا:
استفاده از دو گوش به ما این امکان را می دهد که در محیطهای پر سر و صدا بتوانیم به نویز محیطی دقت نکنیم و صدای گفتاری را بهتر تشخیص دهیم. بدترین موقعیت شنیداری برای درک گفتار زمانی است که در یک جمع خانوادگی چند نفر با هم صحبت کنند و بخواهیم صدای یک نفر را گوش کنیم.

مهارت گوش دادن (Listening) به یک صدای خاص متکی به دریافت اطلاعات دو گوش است و در صورت استفاده از یک سمعک برای بیماری که هر دو گوش او کم شنوا است، درک صدا در محیط های شلوغ سخت خواهد بود.

 

۳-    جهت یابی و تعیین محل صدا:
بخاطر وجود فاصله بین دو گوش، صداها با اختلاف جزئی از نظر زمانی و شدتی به گوشها می رسند. این اختلافهای جزئی توسط مغز شناسایی شده ومشخص می شود صدا به کدام گوش نزدیک تر است و محل صدا شناسایی می شود. استفاده از یک سمعک برای فردی که هر دو گوش او کم شنوا است مانع جهت یابی خواهد بود.

 

۴-    شنیدن با یک گوش باعث خستگی می شود و استرس زاست:
اگر یک گوش انسان سالم باشد دائماً باید نگران این باشد که گوش سالم را به سمت صدا نگه دارد واین استرس همیشه در محیطهای مختلف همراه بیمار بوده و پس از مدتی بشدت خسته کننده و ملال آور می باشد.

دقیقاً همین حالت موقعی پیش می‌آید که هر دو گوش کم شنوا باشند و بیمار یک سمعک تهیه کند و دائماً باید گوش دارای سمعک را سمت مخاطب نگه دارد.

 

۵-    تحریک و فعال ماندن سیستم عصبی هر دو گوش و ممانعت از محرومیت شنوایی:
اگر یک گوش سالم ودیگری دچارافت شنوایی باشد به علت عدم استفاده از گوش دچار کم شنوایی و بخاطر محرومیت از صدا آن گوش دچار ضعف و تنبلی عصب شنوایی شده و درک گفتار در آن بشدت کاهش می یابد.

همین مورد در بیماران کم شنوای دو گوشی که از یک سمعک استفاده می کنند ایجاد خواهد شد و در گوشی که سمعک استفاده نمی شود کاهش شدید درک گفتار در آینده وغیرفعال شدن آن گوش را موجب خواهد شد.

 

۶-    کیفیت بهتر صدا:
در صورتی که هر دو گوش سالم باشد یا هر دو گوش با سمعک تقویت شوند چون سیستم عصبی هر دو نیمکره مغز درگیر درک گفتار می شود لذا با صدای کمتر کیفیت صدا بهتر خواهد بود. در صورتی که یک گوش سالم و گوش دیگر کم شنوا باشد حتماً صدای بلندتری برای شنیدن لازم است.

 

اگر هر دو گوش کم شنوا باشند و یکی از گوشها با سمعک تقویت شود، نیاز به بهره تقویت بیشتری می باشد که همین صدای بیشتر موجبات نیتی درمحیط شلوغ را به همراه خواهد داشت. گوئی می‌خواهیم حس شنوائی دو گوشی را از یک گوش تامین کنیم و حدود ۱۲ دسی بل صدای بیشتری را نیاز داریم.

 

۷-    قضاوت صحیح درمیزان بلندی صدا:
اگر یک گوش سالم و گوش دیگر کم شنوا باشد، همیشه صدای گفتاری ضعیف دریافت می شود و نیاز به صدای بلندتر جلب توجه خواهد کرد. در صورت تقویت یک گوشی در فردی که هر دو گوش کم شنوا است، قضیه برعکس می شود.

چون بیمار در جلسه تنظیم سمعک صدای بیشتری می طلبد و صدای بلندتری برای او تامین می شود؛ بعد از تنظیم، همه صداها غیر طبیعی و بلندتر از حد خواهند بود. به ۷ دلیل فوق و به منظورتامین شنوایی دو گوشی و استفاده از محسنات آن، همیشه در افرادی که هر دو گوش کم شنوا باشد، تجویز سمعک دو گوشی را توصیه می کنیم.

حتی با یک سمعک هوشمند فوق پیشرفته گران قیمت نیز نتیجه چندان مناسبی بدست نخواهد آمد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مدرسه علمیه أمیرالمؤمنین(ع)درگز-واحدپژوهش قیمت برج خنک کننده Melissa گوارش Timothy ترجمه و تایپ مرجع کرک نرم افزارهای تخصصی فلزیاب , طلایاب , گنج یاب فروشگاه تکین فایل